STHLM 10

Deltagarinformation

STHLM 10 – en härlig mil genom huvudstaden

Torsdagen den 19 augusti 2021 är det dags igen för 10-kilometersloppet mitt inne i stan, som vi längtar! Tillsammans springer vi 10 kilometer en härlig sensommarkväll genom Stockholm, samtidigt som pulsen slår och benen får jobba. Banan kommer att gå runt vackra Kungsholmen. 

Här är deltagarinformationen för dig som ska springa STHLM 10, STHLM 10 Dash och STHLM Junior Run.

Startbevis

I år kommer vi att skicka ut nummerlapparna till de som har anmält sig tidigt. Om du anmäler dig kort inpå loppet kan vi komma att skicka hem ett startbevis som du sen kan använda för att hämta ut din nummerlapp i informationstältet (se kartan nedan var ”information” ligger på evenemangsområdet). Det kommer finnas personal både utanför och innanför evenemangsområdets avspärrningar som kommer vara behjälpliga. 

Nummerlapp

Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På nummerlappen finns en perforerad del längst ner, denna ska rivas av och den hålade lappen ska fästas på din ryggsäck/påse med överdragskläder som du kan lämna in i klädinlämningen. Den andra lappen lägger du i ryggsäcken/påsen.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Viktig information

På grund av det rådande läget med pandemin försöker vi göra allt så smittsäkert som möjligt och vi följer alla rekommendationer och riktlinjer. Därför kommer hela startområdet att vara stängslat och endast personer som har rätt nummerlapp får komma in. Det är din nummerlapps nummerserie som gäller när du får gå in på evenemangsområdet. Området vaktas av speciella funktionärer som ser till att inga obehöriga kommer in och att alla tar hänsyn till varandra för en så smittsäker miljö som möjligt. Av den orsaken blir det extra viktigt för dig att hålla tiderna för på så sätt kan vi fortfarande behålla den härliga upplevelsen för dig som löpare.

Hålltider för när du får gå in på evenemangsområdet:

Serie 1 – 200
– Gå in mellan 16:30 – 16:40
Serie 1000/2000/3000 
– Gå in mellan 17:50 – 18:00
Serie 4000/5000 
– Gå in mellan 18:20 – 18:30
Serie 6000/7000 
– Gå in mellan 18:45 – 19:00

Hålltider för startområdet:
Tusentalet på din nummerlapp är det som avgör när du ska gå in till startområdet, startfållan och slutligen startlinjen. Vi har gott om funktionärer som kommer att hjälpa dig om något är oklart. För att ta reda på numret på din nummerlapp klicka här och sök på ditt namn.

Smittsäkerhet
Speakern kommer att ropa upp när det är dags för löparna att gå mot startfållan, enligt den nummerlappsserie man blivit tilldelad. Tänk extra mycket på att hålla avstånd i den mån man kan. 

Vi har räknat på antal personer, ytor och säkertställt att vi alltid håller ett säkert antal personer på en och samma plats, men det är av stor vikt att även du som löpare bidrar till ett smittsäkert evenemang genom att:

– Hålla avstånd
– Tvätta och sprita händerna
– Stanna hemma vid symtom på covid 19
– Rör endast de muggar du ska dricka ur vid vätskestationerna
– Lyssna och följ funktionärers och speakerns uppmaningar

Klädesinlämning, toaletter & värdeinlämning

Vi kan tyvärr inte erbjuda några omklädningsrum så kom ombytt. Väl inne på området kan du lämna in eventuella kläder och väska i klädinlämningen, samt besöka toalett. Därefter är det fritt fram att värma upp, njuta av musiken och stämningen, men var uppmärksam på när vi ropar upp att det är dags att gå mot startfållan. Vi fyller på startfållan enligt nummerlappens serienummer. Exakt schema ser du ovan. 

Toaletter finns i på tävlingsområdet i Rålambshovsparken under Lilla Västerbron. Det finns även toaletter vid vätskekontrollerna längs banan.

Som tidigare år erbjuder vi inte några duschmöjligheter på plats men ta gärna ett svalkande dopp i Mälaren. 

Hitta hit

STHLM 10 äger rum i Rålambshovsparken. Thorildsplan och Fridhemsplan är de närmaste tunnelbanestationerna, med en promenad på ca 500 m till evenemangsområdet. Ytterligare information finns på sl.se


Bansträckning STHLM 10

Du startar på Rålambshovsleden och springer mot Norr Mälarstrand. Lättlöpt och vackert längs kajen, förbi glasskiosker, restauranger och uteserveringar. Nej – ölen får vänta tills efter loppet… Mot Stadshuset och vidare längst fantastiskt vackra Kungsholms strandstig med sina båtklubbar, idylliska parker och fina utsikt över Karlbergs Slott.

Sedan springer du över Ekelundsbron och tar en sväng mot Pampas Marina innan du vänder tillbaka till Kungsholmen igen. Därefter går banan genom sommarcity-känslans kärna Hornsberg och vidare genom slottsparken i Kristineberg.
Nu närmar du dig slutet och sista etappen går genom Fredhällssparken och Konradsbergsparken där du med en välförtjänt stolt känsla i kroppen får gå mål!

Underlaget är mestadels asfalt med några grussträckor, och det finns kilometerskyltar vid varje kilometer längs banan. Tänk på att hålla till höger för att släppa fram snabbare löpare!

Vi använder Racetimer vid tidtagningen som sker med hjälp av ett datachip fäst på en flik i överkanten av nummerlappen. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken vara utvikt från kroppen med en vinkel mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet. På detta sätt får du din verkliga löptid registrerad.

Mellantid visas vid 5 km, klockorna kommer att vara inställda efter fröken ur så att du kan synka mot din starttid.

Vi har ingen maxtid på loppet men vi tror att du satsar på att vara i mål inom 2 timmar. Polismyndigheten har gett tillstånd för att vi ska passera Stadshuset senast kl. 19:30, därefter går banan gå på gång- och cykelvägar och kommer därmed inte inskränka så mycket på trafiken i Stockholm. Det gör det möjligt att hålla banan öppen så att alla löpare ska kunna springa i sin egen takt. 

Vi erbjuder inte några farthållare på detta lopp i stället  rekommenderar vi att du springer med en sportklocka om du vill nå en särskild tid.

Spurtpris
Vi är glada över att Bauhaus ännu ett år vill ställa upp med sitt uppskattade spurtpris! Den här gången gäller det att spurta så snabbt som möjligt genom allén vid Kristineberg IP. De som springer snabbast mellan tidtagarpositionerna väntar fina priser, men behåll dina krafter så att du även orkar de två sista kilometerna i mål. 
 
Målgång

Banan slutar i Konradsbergsparken, där kommer du kunna hämta ut dina tillhörigheter. Vi önskar verkligen att vi fick behålla dig i målområdet så att vi tillsammans kan skapa den där fantastiska känslan, men restriktionerna gör att vi måste uppmana dig att så snart som möjligt lämna målområdet. När startområdet har tömts på folk kommer vi att öppna upp det så att vi får ett extra stort målområde när de allra flesta går i mål. 

Banan för STHLM Dash och STHLM Junior Run kommer presenteras inom kort. 

Trafikinformation

Rålambshovsleden/Norr Mälarstrand är avstängd kl. 17.45-19.30 från Rålambshovsparken till Stadshuset.
Hantverkargatan är avstängd mellan korsningen vid Stadshuset och stadshusbron mellan kl. 17:05 – 19:30.

Service

Vätskekontroll
Det finns två vätskekontroller, den första efter 5 km och den andra vid 7,5 km. Vid båda vätskekontrollerna kan du välja mellan sportdryck och vanligt vatten. Det är även möjligt att få sportdryck i evenemangsområdet i Rålambshovsparken, både före start och efter målgång.

Medicinsk service
Sjukvårdspersonal finns i evenemangsområdet vid Rålambshovsparken samt vid de båda vätskekontrollerna. Det finns även sjukvårdare på MC och en ambulans på plats.

Målgångsservice
När du går i mål får du först din medalj, sedan bjuds du på en svalkande Lohilo, en smakrik smoothie från Froosh och en välbehövlig sockerfri proteinbar från Nick’s. 

Farthållare
Vi erbjuder tyvärr inte några farthållare på detta lopp, i stället  rekommenderar vi att du springer med en sportklocka om du vill nå en särskild tid.

Resultat
Direkt efter loppet hittar du en preliminär resultatlista på www.sthlm10.se.

Toaletter
Toaletter finns i på tävlingsområdet i Rålambshovsparken under Lilla Västerbron. Det finns även toaletter vid vätskekontrollerna längs banan.

Sortera – ett hållbart samhälle

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som i korthet innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är i containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering på sina anläggningar. Tack för att du alltid letar upp Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här.

Kontakt

Har du några frågor inför STHLM 10 så kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (vardagar kl. 9.00-12.00 och 13.00-16.30) eller info@sthlm10.se. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Multitube och medalj ingår!

I anmälningsavgiften ingår en multifunktionell tubhalsduk (multitube) som du kan använda som hårband, mössa, bandana eller vindskydd.

Du får också en snygg medalj vid målgång.  

STHLM Challenge är tillbaka 2022

Efter ett omtumlande 2020 har vi tagit steget in i 2021 med en tro på att ljusare tider kommer. Vår förhoppning, stärkt av positiva indikationer från Folkhälsomyndigheten (läs mer här) är att vi på Marathongruppen ska kunna genomföra evenemang redan under våren. Däremot har vi färre medarbetare och är fortsatt permitterade på grund av pandemin, och har därför inte kapacitet att genomföra alla evenemang som vi vanligtvis brukar arrangera.

STHLM Urban Trail och STHLM X kommer därför att pausas under 2021, men vi är glada över att kunna öppna anmälan till STHLM 10, den 19 augusti, och till STHLM Trail Run, den 19 september! STHLM Challenge uteblir 2021 men vi siktar på att serien är tillbaka igen 2022.

Loppen som ingår i Challenge-serien

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google